Κατηγορία Προϊόντος:  Μελισσοκομικά
Μη διαθέσιμη τιμή

Το προϊόν δεν διατίθεται για ηλεκτρονική πώληση

Επικοινωνήστε με την Επιχείρηση

0 Likes

Το μέλι αυτό, παρόλο που στη πατρίδα μας υπάρχουν αρκετές βελανιδιές, δεν είναι πολύ διαδεδομένο. Το δένδρο αυτό (Δρύς) που για τους αρχαίους Ελληνες είχε μυθικές διαστάσεις προσφέρει ένα καταπληκτικό μέλι! Η συλλογή του γίνεται σε βουνά της Ηπείρου και της Ναύπακτου και σε υψόμετρο 1200 μέτρα, μακριά από αστικές περιοχές και σε ένα παρθένο σχεδόν μέρος!
Γεύση: Έχει πλούσια και μεστή γεύση, χωρίς να είναι πάρα πολύ γλυκό λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων γεύση ελαφρώς στυφή και δυνατό άρωμα.
Άρωμα: ιδιαίτερα δυνατό άρωμα. Θυμίζει ελατό μαζί με βότανα βουνού.
Χρώμα: Μέλι με καφέ σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο.
Κρυστάλλωση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού ζαχαρώνει σε διάστημα 5-8 μηνών.

Θρεπτική αξία: θεωρείται από τα πιο θρεπτικά μέλια με αυξημένο αριθμό ιχνοστοιχείων (κάλιο, μαγνήσιο κ.α.) για αυτό και το προτιμούν οι απαιτητικοί καταναλωτές της κεντρικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών χωρών!
Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μέλι και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μέλι και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, στις αιμορροΐδες.